Click here to visit our UK based sponsor store €urosky....... Click here to visit our Ireland based sponsor store @ Sat-TV-help.......

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 10 of 48

Thread: skybox f5 channel list?

      
   
  1. #1
    Member melttc's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    56
    Casino Cash
    £8000
    Thanks
    34
    Thanked 15 Times in 6 Posts

    skybox f5 channel list?

    hello guys

    is it possible to get a channel list for this box and if so where can i obtain it from....


    thanks.

  2. #2
    Member slyboxhd's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    125
    Casino Cash
    £24325
    Thanks
    122
    Thanked 72 Times in 30 Posts
    Quote Originally Posted by melttc View Post
    hello guys

    is it possible to get a channel list for this box and if so where can i obtain it from....


    thanks.
    hello
    melttc

    as far as im aware the list for the x5 is the same, you can get it hear:http://www.sattvhelp.com/forum/showt...box-openbox-x5
    there are some Difference in the way you nav round the f5, this is from Memory and may differ?? ( iv not got the box any more )
    goto systemsetup, on next screen scroll down to edit channel push right on remote control, scroll down to load DB hit ok, it should pop up with the usb drive, hit ok again then look for the list then hit ok and you should be sort'd if that dont work let me know.
    hope this helps

  3. #3
    Junior Member colly's Avatar

    Join Date
    Nov 2012
    Posts
    16
    Casino Cash
    £2900
    Thanks
    5
    Thanked 8 Times in 4 Posts

    Exclamation

    Quote Originally Posted by slyboxhd View Post
    hello
    melttc

    as far as im aware the list for the x5 is the same, you can get it hear:http://www.sattvhelp.com/forum/showt...box-openbox-x5
    there are some Difference in the way you nav round the f5, this is from Memory and may differ?? ( iv not got the box any more )
    goto systemsetup, on next screen scroll down to edit channel push right on remote control, scroll down to load DB hit ok, it should pop up with the usb drive, hit ok again then look for the list then hit ok and you should be sort'd if that dont work let me know.
    hope this helps

    DONT put an X5 List on and F5 they are different.
    An f3 list will work and so will an m3 list.
    Here is one for u

    http://www.sendspace.com/file/e5at7r

  4. The Following 2 Users Say Thank You to colly For This Useful Post:


  5. #4
    Member quavis's Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    85
    Casino Cash
    £21215
    Thanks
    18
    Thanked 24 Times in 18 Posts
    i think someone needs to confirm that the f5 and x5 files are either the same or different... bit of conflicting info going on in a few threads that ive read.

    as far as im aware the f5 and x5 have totally different files so they wont work on each others boxes...

  6. The Following User Says Thank You to quavis For This Useful Post:


  7. #5
    Administrator cuebase's Avatar

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Ireland
    Posts
    4,237
    Casino Cash
    £143194
    Thanks
    2,120
    Thanked 1,983 Times in 1,176 Posts
    Thanks for your concern m8 I dont have any experience with any off the mentioned boxes, have you got both I would appreciate your help if you do
    http://www.sattvhelp.com/forum/signaturepics/sigpic3_1.gif

  8. #6
    Member melttc's Avatar

    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    56
    Casino Cash
    £8000
    Thanks
    34
    Thanked 15 Times in 6 Posts
    Thread Starter
    Quote Originally Posted by colly View Post
    DONT put an X5 List on and F5 they are different.
    An f3 list will work and so will an m3 list.
    Here is one for u

    http://www.sendspace.com/file/e5at7r
    thanks will give this a shot soon

  9. #7
    Member slyboxhd's Avatar

    Join Date
    Oct 2012
    Posts
    125
    Casino Cash
    £24325
    Thanks
    122
    Thanked 72 Times in 30 Posts

    sorry this took so long i dont have this box anymore but willing to help :)

    OK
    hello
    ALL

    as iv said i dont have this box anymore and stand buy wot i post'd but add that you must delete all fav names before you load list and have to say colly has a point that f3 28.2e channel list will work with f5 BUT DO NOT PUT ANY F3 MULTIY CHANNEL LIST ON ANY F5 AS WILL BRICK YOUR BOX, with these box's there any to much straight forward with them and thats why im only getting back about this.
    thanks to AJ, lutz, mtn for clearing this up and big thanks for the channel list to sute ALL THAT CAN ONLY BE FOUND HEAR!Mast 16-03-2013.rar
    the floor is open!

  10. #8
    Member quavis's Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    85
    Casino Cash
    £21215
    Thanks
    18
    Thanked 24 Times in 18 Posts
    Quote Originally Posted by cuebase View Post
    Thanks for your concern m8 I dont have any experience with any off the mentioned boxes, have you got both I would appreciate your help if you do
    i have experience of the f5,,, and found out that the f5 and x5 do indeed use different channel list formats.
    the f5 uses a TP_PROG.dbs format list and the x5 uses a .bin file. probably best not to mix them up lol.

    so SKYBOX F5 OPENBOX ETC USES = TP_PROG.dbs

    SKYBOX X5 OR ANY BOX ENDING IN X? WILL USE A = .BIN FILE.

    problem with these boxes is if you just upgrade the channel list that mixes up the favs names which isnt the end of the world but a pain. the best way to do it is to update the whole image which allready has a channel list built in, as that keeps everything hunky dory but of course you would still need a working cline or nline then. which i would hope the user backed up before the upgrade of the image.

    heres a guide i wrote for another forum (sorry mods) but it might be helpful to some of you guys here... any links probably wont work as i just copied the whole thing from one of my stickies on another forum. so use as a guide only.

    when i first got one of these boxes and opened the parcel the box when first powered up had the menu on screen and it said no channels, so i had to go through the menus to find the sattellite installation menu, in there i added astra to the list of sats then had to go to channel search to do a scan, this dragged all the astra channels in then i had to stick a channel list and my gift line on the box as well as configure the network stuff... ive tried to include everything i have had to do below... hopefully its pretty close to how it really is!!

    link to list deleted

    how do I put this list on to my box?

    Firstly, before any upgrade you should always backup!

    How do I backup?

    Make sure your USB is plugged in then navigate to;
    > Menu > Tools > Dump by USB
    > Change Dump Mode to "Misc File"
    > Click on "Select and Dump"
    > Select "TP_PROG.dbs" so it has a tick next to it then press yellow to "Dump onto USB", this will backup your channel list.

    > To backup your Server/Gift whatever you want to call it just select the "CCcam.cfg" or newcamd.list file instead of "TP_PROG.dbs".
    to back up the entire image choose image in the menu then dump to usb
    > The required backup should now be on your usb stick, make sure to move it to your pc or be careful not to delete it.


    Will updating my channel list effect my server settings etc?

    No, your channel list is the only thing that's affected but it's always wise to backup just in case as problems can happen. This is for channel lists only, firmware updates erase everything.


    Why are my favourites not named correctly?

    Favourites only retain their name if you upgrade a whole image, for channel list upgrades you'll need to manually change them in the Openbox menu with your remote.

    how do i rename the favorites?
    note similar for other boxes too, but if your menu is slightly different use a little trial and error it will be similar:

    skybox :
    Select favourites edit
    > red button group
    > select satellite
    > select channel and highlight with ok button
    > press fav button
    This will display favourites group lists
    > move down to group required
    > press change button to right
    > press ok button

    i could go on and list slightly different methods for each box but this is long enough as it is, and the variations will not be too dissimilar to the above for your box.

    How do I edit the order of the favourites?

    The only simple way would be to use SetEditHD100, the program isn't free but It'll let you make 25 changes before it stops working.


    The file is corrupted, not found or won't download

    Have you unzipped it? If that's not the issue try downloading with a different browser/device, make sure your zip program is working correctly or use a different USB stick.


    Some HD channels won't tune in or have low signal.

    You might need to do a transponder/full scan to try & find a duplicate channel with a stronger signal, if that doesn't work I'd change the firmware & if you're still having issues you might need to slightly realign your dish (not recommended if you don't know what you're doing).


    Which boxes is this list compatible with?

    Skybox/Openbox S9, S10, S11, S12, F3, M3,, F4, F5 AnD NEWER BOXES, basically any box that uses the same file format (.dbs)

    to add a cline or nline:


    Turn on F5, let it boot up and put USB in the back
    Using remote control, press Menu ---> Network Local Settings
    type 6666 on remote and a hidden menu called camds should show up in the network menu, do not go into the network menu completeley just have it showing on screen before typing 6666
    Select Camds Setup -->ok ---> mgcam Client Setup --> ok
    Select Update Files by USB
    Select newcamd.list (which is your Nline that is installed on the root of your USB)
    Then you have options to Add or Read or Cancel
    add this then exit and reboot.
    the line is added and activated by doing it this way.
    for cccam or clines change the above to cccam client etc etc

    to check network settings. go back into network menu click on network settings, you want ethernet to be active (green) make it active if it isnt, if it wasnt the box will reboot, your not done yet! when rebooted go back into network menu and choose network set up again, now choose under ethernet settings/menu, go into here and turn dhcp to on, save and exit.
    reboot again. your box should now connect to the net and decrypt the channels for you.

    please note, please read the whole of above before attempting any updates, there are other tutorials which will help you to update too, it might be wise to read through a few so you get the jist of how easy it is before you start, any changes to boxes can make them not run well or crash so follow the back up advise above,, you cant blame anyone but yourself for not doing this!

    updates are not always good for boxes,,, use the above info at your own risk... i have personally updated many boxes both image wise and channels and never really had any major problems. as noted above the favs sometimes change name when you update them into your box so you will have to manually rename them.

  11. The Following 3 Users Say Thank You to quavis For This Useful Post:


  12. #9
    Administrator cuebase's Avatar

    Join Date
    Mar 2012
    Location
    Ireland
    Posts
    4,237
    Casino Cash
    £143194
    Thanks
    2,120
    Thanked 1,983 Times in 1,176 Posts
    Nice post quavis very much apprciated hope you visit us often
    http://www.sattvhelp.com/forum/signaturepics/sigpic3_1.gif

  13. #10
    Member quavis's Avatar

    Join Date
    Jan 2013
    Posts
    85
    Casino Cash
    £21215
    Thanks
    18
    Thanked 24 Times in 18 Posts
    Quote Originally Posted by cuebase View Post
    Nice post quavis very much apprciated hope you visit us often
    i dont see why not.... im usually about somewhere on the net annoying people lol... seen a few interesting places to visit on your forum and just read i can use links to other forums too,,, thats good makes a ncie change to see.

  14. The Following User Says Thank You to quavis For This Useful Post:


Page 1 of 5 123 ... LastLast

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •